Харківські медичні установи, які будуть обслуговувати туристів під час проведення Євро-2012, зможуть офіційно брати гроші за свої послуги. З подібною пропозицією 26 жовтня під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) виступив голова ХОДА Михайло Добкін. "Чому наші лікарні повинні витрачати кошти на іноземців, замість того щоб витратити їх на своїх громадян? Тим більше, це нормальна практика інших країн, коли там проводяться подібні заходи", - зазначив М.Добкін.

Як розповів "SQ" народний депутат-харків'янин Валерій Камчатний, він готовий підготувати відповідний законопроект про тимчасову зміну статусу медичних установ. "Ми з Василем Потаповим (народний депутат-харків'янин - "SQ") підтримуємо цю ідею. Є всі підстави вийти з такою законодавчою ініціативою. Ціла низка законів може бути порушена, будуть внесені відповідні поправки", - підкреслив В.Камчатний.

За словами народного депутата, на підготовку такого законопроекту може піти близько двох тижнів. "Якщо буде підтримка моїх колег у Верховній Раді, але ж це питання стосується не тільки Харкова, то цілком можливо, що за два місяці законопроект буде прийнятий", - зазначив народний депутат.
 

Довідка "SQ". У Харкові визначені базові установи охорони здоров'я, в яких надаватиметься медична допомога гостям чемпіонату Євро-2012. Це будуть Харківська обласна клінічна лікарня, Обласний клінічний центр урології та нефрології ім.В.Шаповала, міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної допомоги ім.Мещанінова і міська лікарня № 17.