Вартість послуги теплопостачання зросте орієнтовно на 25-28%. Як повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА), про це в ефірі програми "Час влади" на телеканалі "ОТБ" заявив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, вже проведені попередні розрахунки нових тарифів всіма підприємствами, які забезпечують теплопостачання домоволодінь, квартир та організацій області.

"Як приклад можна взяти КП "Харківські теплові мережі" (ХТМ), яке є найбільшим постачальником послуг в області. Розроблено кілька варіантів розрахунків, які враховували зміну ціни на газ, збільшення мінімальної заробітної плати, збільшення вартості електроенергії. ХТМ передали всі розрахунки до Києва , і тепер Національна комісія з регулювання електроенергетики (НКРЕ), згідно постанови Кабінету міністрів, буде рахувати нові тарифи. Орієнтовно, ціна на опалення зросте на 25-28% ", - відзначив М.Добкін.

Довідка "SQ". НКРЕ з 1 серпня 2010 р. підвищила граничну ціну на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики на 50%. Про це йдеться в постанові НКРЕ № 813 від 13 липня 2010 р. З 1 серпня граничний рівень ціни на газ для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення, зросте з 872,78 грн. до 1309,2 грн. за 1 тис.куб.м (з урахуванням ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і розподіл газу). Також НКРЕ з 1 серпня підвищила на 50% відпускні ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявністю або відсутністю в абонента лічильника.