За останні півроку в Саржиному Яру в Харкові невідомі викрали 120 світильників. Про це 27 липня повідомив журналістам директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Китанін.

За його словами, після реконструкції Саржин Яр будуть висвітлювати нові семиметрові, оцинковані, сучасні світильники. Під час реконструкції планується заміна 37 залізобетонних опор світильників на паркові, а також заміна 1 км електрокабеля.

За словами В. Китаніна, в Саржиному Яру покладуть нове асфальтове покриття на 654 м пішохідних доріжок від кордонів Ботанічного саду до доріжки на вул.Єсеніна. Також планується встановити 86 лавок, 75 урн для сміття, дві каруселі, відремонтувати громадський туалет і розширити роздягальні. Буде розчищений струмок, облицьовані плиткою борти каналів, відновлені водорозбірні колонки.

"Ми будемо домовлятися з правоохоронними органами, щоб вони більш інтенсивно охороняли територію Саржиного Яру", - заявив Віктор Китанін.

Довідка "SQ". Ремонтні роботи в Саржиному Яру почалися 25 липня і будуть завершені до Дня міста. Тендер на проведення робіт виграло ТОВ "Ароф".