У Красноградському навчально-виховному комплексі № 3 влітку проведуть капітальний ремонт. Як повідомив 27 травня журналістам під час поїздки в Красноград голова Харківської облради Сергій Чернов, в школі планується відремонтувати дах, замінити вікна і відновити фасади. Директор навчального комплексу зазначив, що керує ним 17 років, і такий масштабний ремонт за цей період - уперше. За словами С.Чернова, кошти на ремонт виділить статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця", оскільки в школі навчаються переважно діти працівників залізничної станції Краснограда. Сума, яка буде витрачена на ремонт, поки не відома.

Також С.Чернов відвідав Красноградську загальноосвітню школу № 1 ім. Копиленка, де ведуться будівельні та ремонтні роботи. Він зазначив, що в цій установі раніше ніколи не було спортзалу, санвузли перебували на вулиці, і не було можливості проводити уроки в одну зміну. Зараз будівля школи готова майже на 80%. Зокрема, будівельники працюють над фасадами нових корпусів, після чого почнуть відновлювати фасади старої будівлі. Її також утеплять та замінять вікна. Роботи планується завершити до 1 вересня. За словами С.Чернова, в 2010 р. на будівельні роботи було виділено трохи більше 5 млн. грн. з обласного бюджету, в 2011 р. - близько 3 млн.грн. з держбюджету. Необхідну суму - близько 2 млн. грн. - виділять з обласного бюджету.

Як зазначив голова Красноградської райдержадміністрації Микола Муригін, у 2011 р. відремонтують ще дві школи Краснограда і дві школи району.

Довідка "SQ". У Красноградської загальноосвітній школі № 1 ім. Копиленка побудований новий корпус зі спортивним залом і навчальними кімнатами. Проект реконструкції школи був розроблений трестом "Житлобуд-1". Будівництво нового корпусу було викликано тим, що в школі, розрахованій на 450 учнів, навчається 650 дітей. Замовником будівництва виступило управління капітального будівництва Харківської облдержадміністрації. Як повідомив у березні С.Чернов, спортзал та навчальні кімнати планується ввести в експлуатацію у 2011 р.