У харківських дитячих таборах "Факел" та "Ромашка", що належать КП "Харківводоканал", відключили електроенергію, і вони не можуть готуватися до літнього оздоровчого сезону. Про це 26 березня на засіданні комісії з гуманітарних питань Харківської міськради повідомив депутат міськради, начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця.

Електроенергія відключена через величезні борги КП перед АК "Харківобленерго". За словами Д.Перепелиці, якби у таборів і підприємства були окремі особові рахунки, то питання можна було б вирішити. Він попросив заступника начальника управління у справах сім'ї та молоді міськради Валерія Сичова донести варіант вирішення проблеми до харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Довідка "SQ". Планується, що в літніх таборах у 2012 р. оздоровляться і відпочинуть 79 тис. 983 дитини з Харкова. Це становить 75,3% загальної кількості дітей у місті. За даними на 1 січня 2012 р., у Харкові проживає 106 тис. 177 дітей віком від 7 до 17 років. У школах відкриють 180 таборів з денною формою перебування. Також будуть працювати три оздоровчих заміських табори: Харківського авіазаводу, Південної залізниці та управління МВС України в Харківській області. Вирішується питання про роботу табору ПАТ "Укртелеком".