Частина каналізаційного колектора Темнівської виправної колонії № 100 (сел.Васищеве, Харківський р-н), зруйнованого у 2009 р., частково відновлена. Про це заявив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, зараз відновлюється напірна частина колектора. Навесні планується завершити його реконструкцію.

Як зазначив В.Хома, затримка у відновленні колектора пов'язана з тим, що роботи були профінансовані лише частково. Крім того, довелося розробляти проект нової лінії, оскільки відновлення зруйнованого трубопроводу вимагало дуже великих витрат. У результаті труби були протягнуті коротшим шляхом. "Ми заощадили кошти, але сам процес дещо затягнувся", - повідомив В.Хома.

Довідка "SQ". Колектор був незаконно демонтований у 2009 р. невідомими особами з використанням будівельної техніки. Було вивезено в загальній сумі 13,3 км труб колектора. Колектором, розташованим на території с.Подолех Васищевської селищної ради, стічні води від Темнівської виправної колонії скидалися до каналізаційної системи КП "Харківкомуночиствод". Власником трубопроводу було ВАТ "Харківський тракторний завод ім.Орджонікідзе". На початку 2010 р. колектор був переданий у власність місцевої громади, і почалося його відновлення. Поки колектор не працював, каналізаційні стоки скидалися в лісі.

За фактом розкрадання труб була порушена кримінальна справа і затримані п'ять осіб, які брали участь у розкраданні.