Усі профільні комунальні підприємства в Харкові підготовлені до роботи у разі різкого зниження температури. Про це сьогодні, 27 січня, на селекторній нараді повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, передав сайт Харківської міськради.

За словами А.Клюєва, в Україні найближчим часом очікується похолодання до мінус 33 градусів. У зв'язку з цим, як відзначив перший віце-прем'єр, необхідно перевести на цілодобовий режим роботи всі профільні комунальні підприємства та їх аварійні служби, створити в регіонах штаби, які будуть контролювати ситуацію і приймати рішення на місцях.

В ході селекторної наради міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк, який зараз перебуває в Харкові з робочим візитом, повідомив, що Харківщина повною мірою підготовлена ​​до надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути в разі сильного морозу. "Ми розглянули всі питання, перевірили роботу штабів, ресурси. Дороги розчищені, все працює нормально", - підкреслив міністр.

А.Клюєв також звернувся до присутніх на нараді голів облдержадміністрацій та акцентував увагу на тому, що в разі надзвичайних ситуацій держава готова протягом доби надати допомогу регіонам, якщо вони будуть її потребувати.

Довідка "SQ". За прогнозом Гідрометцентру, в найближчі 10 діб на території України спостерігатиметься подальше зниження температури. 28-31 січня температура вночі буде в межах 17-23 град. морозу, вдень - 11-16 град. На півночі і сході України вночі очікується падіння температури до мінус 29 градусів. З 1 до 5 лютого у східних, північних та центральних областях температура може опуститися до мінус 29-33 град.

27 січня в Харкові пройшла нарада міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка з представниками семи областей України. На зустрічі обговорили взаємодію міністерства та місцевих органів влади в реалізації політики регіонального розвитку, впровадження механізму об'єднання територіальних громад, удосконалення системи підготовки та підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування в контексті реформи місцевого самоврядування.