Назначен новый генконсул России в ХарьковеГенеральним консулом Російської Федерації в Харкові призначений Сергій Семенов. Представлення нового генконсула відбулося 25 січня в Харківській облдержадміністрації (ХОДА). В урочистому заході взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, а також колишній генконсул РФ у Харкові Всеволод Філіпп.

Як відзначив під час прийому М.Добкін, він не сумнівається, що новий генконсул дуже швидко освоїться в Харкові. "У нас багато нереалізованих ідей, зокрема, нам багато належить зробити для повернення втрачених кооперативних зв'язків між нашими підприємствами, оскільки я бачу найперспективніший ринок для харківської продукції саме в Російській Федерації. Тому нам потрібно буде зробити дуже багато для того, щоб переміщення товарів через кордон було не таким складним і зарегульованим, яким воно є сьогодні. Я простягаю вам руку і пропоную швидко включитися в усі ці процеси. У нас дуже теплі дружні відносини з консульством, я думаю, що ви зробите свій внесок у подальші успіхи", - зазначив губернатор, звертаючись до С.Семенова.

Довідка "SQ". У кінця грудня 2011 р. закінчилася каденція колишнього генконсула РФ В.Філіпа, який обіймав цю посаду з 2008 р.

Семенов Сергій Олексійович народився 20 червня 1962 р. Освіта - вища (1988 р. закінчив МДІМВ МЗС СРСР, у 1998 р. - Дипломатичну академію МЗС Росії). Має дипломатичний ранг радника 1 класу. В системі МЗС з 1988 р. У 1989-1994 рр. - співробітник Посольства Росії в Угорщині; у 2000-2004 рр. - співробітник Посольства Росії в Білорусі. Крім російської володіє англійською, угорською та французькою мовами.