"З багатьма позиціями Олександра Ярославського я не згоден", - заявив 24 листопада під час інтернет-конференції харківський міський голова Геннадій Кернес. "Я не вважаю, що одна людина повинна приписувати собі всі заслуги, пов'язані з тим, що Харків став одним з приймаючих міст Євро-2012. Це заслуга всіх харків'ян. Спільна ефективна робота дозволила Харкову стати основним містом, що приймає чемпіонат, а не резервним" , - зазначив Г.Кернес.

"Що стосується інвестицій, то я не згоден з тим, як О.Ярославський позиціонує себе - мовляв, він кращий за усіх. Той же аеропорт - це його прямі зобов'язання. Готель на площі Свободи - це його бізнес. Якби він не був вигідний , то О.Ярославський не вкладав би туди гроші. Що стосується стадіону "Металіст", то кошти на нього виділяються з усіх джерел, а О.Ярославський вкладає гроші у свою власність", - підкреслив мер.

"Я вважаю, що всі ми робимо одну справу - готуємо Харків і України до Євро-2012. Я на сьогодні займаюся містом, а О.Ярославський - бізнесом. І в нього є нереалізовані амбіції. А конфлікту між нами ніякого немає", - додав Г.Кернес.

Також мер зазначив, що захоплюється футболом, і вчора, 23 листопада, дивився всі матчі в єврокубках. "Футбол - це масовий вид спорту. Ми відновлюємо в Харкові спортивні і, зокрема, футбольні майданчики. Також у планах - відновити шкільні стадіони", - підкреслив Г.Кернес.