Олексіївський міст у Харкові планується відремонтувати в 2010 р. Про це 23 липня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, до 1 серпня будуть завершені роботи з капітального ремонту несучих конструкцій Олексіївського мосту, який є частиною окружної дороги. Після цього почнеться установка огорожі, обладнання освітлення, які планується завершити до листопада-грудня 2010 р.

За словами В. Дулуб, зараз ведеться ремонт харківської окружної дороги. "Після ремонту дорога буде відповідати європейському рівню і стане першим дорожнім об'єктом в області, підготовленим до Євро-2012", - зазначив заступник губернатора.

За його словами, директор Харківської обласної служби автомобільних доріг України Сергій Стельняковіч зараз знаходиться в Києві, де ініціює виділення коштів на ремонт доріг в області. "Справа в тому, що Верховна Рада перед канікулами провела секвестр бюджету на 17 млрд. грн., і тепер не на всі програми вистачає коштів", - зазначив В. Дулуб.

Довідка "SQ". Довжина харківської окружної дороги - близько 83 км. Спочатку на ремонт окружної дороги планувалося виділити 370 млн.грн., зараз планується виділити 126 млн.грн. Поки кошти не надійшли, дорогу ремонтують за рахунок оборотних коштів підрядчиків.

Відповідно до державної цільової програми підготовки Харкова до Євро-2012 крім окружної позначені ще три магістральні дороги - траса Київ-Харків-Довжанський (вартість усього ремонту - 2,38 млрд.грн.), Харків-Красноград-Перещепине (140 млн.грн.) , а також Харків-Щербаківка (напрямок Бєлгорода, 2,5 млрд.грн.).

Проект програми підготовки Харкова до Євро-2012 передбачає реконструкцію 149 міських доріг. У першу чергу, це кілька доріг по периметру стадіону "Металіст", які будуть в тому числі пішохідними шляхами під час Євро-2012. Інша група, в яку входить ще 20 доріг, - це магістралі, що ведуть до міста. Основні напрямки - Київ, Білгород (Росія), сімферопольський (на Дніпропетровськ) і донецький  (на Ростов-на-Дону, Росія) напрямки.