Час видачі дозвільних документів суб'єктам господарської діяльності в харківському регіоні за останній рік скоротився мінімум у два рази. Про це 24 травня на нараді щодо участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру в Харкові повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він також зазначив, що витрати на отримання дозвільних документів теж скоротилися майже в два рази. За його словами, з початку 2011 р. дозвільна служба Харкова обслужила 20 тис. осіб і видала 8 тис. документів, що на 60-70% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"На жаль, закон України про дозвільну систему у сфері господарської діяльності виконується не всіма. Існує протидія чиновників різних відомств, які перешкоджають роботі дозвільної системи. Справжня причина такої протидії криється в тому, що чиновники бояться втратити можливість впливати на ситуацію і, відповідно,"темного" заробітку", - заявив Ю.Сапронов.

Як розповів під час наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, 30 травня в Харкові почне роботу Єдиний дозвільний центр, відкриття якого було перенесене з 4 травня через відсутність узгодженості в роботі контролюючих органів. "Дата відкриття центру була перенесена не тільки тому, що там не були закінчені до 4 травня всі будівельні роботи, але ще й тому, що не готова була сама система. А 30 травня, коли ми будемо відкривати цей центр, я сподіваюся, ми зможемо на власні очі побачити цю систему в дії", - зазначив голова ХОДА.

За словами директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міськради Андрія Проскуріна, в Єдиному дозвільному центрі буде встановлено систему відеоспостереження, щоб виключити можливість дачі або отримання хабара, крім того, відвідувачі зможуть відстежувати процедуру оформлення документів через спеціальний веб-сайт. "У центрі буде діяти електронна система черговості. Можна з упевненістю сказати, що єдиний центр подібного рівня буде першим в Україні", - підкреслив А.Проскурін.

Довідка "SQ". Єдиний дозвільний центр почне роботу 30 травня за адресою: Червоношкільна набережна, 26.