Харків'янин Євген Кузькін звільнений з посади заступника міністра фінансів України. Відповідний указ (№ 240/2011 від 23 лютого) підписав президент України Віктор Янукович, повідомив сайт президента.

Довідка "SQ". Окрім того, у зв'язку з реорганізацією міністерств і відомств президент також звільнив Олександра Шнипка та Андрія Кравця з посад заступників міністра фінансів України, Василя Ткачука - з посади заступника голови Державної податкової адміністрації України, Олега Омельченка і Дмитра Вєдєнєєва - з посад заступників голови Українського інституту національної пам'яті, Миколи Ведмедя, Віктора Червоного та Валерія Лозицького - з посад заступників голови Державного комітету лісового господарства України.

Є.Кузькін народився 19 травня 1956 р. у Хабаровську (Росія). У 1981 р. закінчив Харківський інженерно-економічний інститут за спеціальністю "Організація механізованої обробки інформації". У 2001 р. закінчив Харківський регіональний інститут Національної академії державного управління при президентові України. З 1981 р. до 1984 р. працював старшим інженером обчислювального центру статистичного управління в Харківській області. У 1984 р. перейшов на роботу до контрольно-ревізійного управління Міністерства фінансів України. У 1988-1990 рр. - заступник завідувача, завідувач планово-виробничого відділу НДІ автоматизованих систем управління транспортування газу. У 1990 р. очолив відділ оподаткування прибутку підприємств та організацій Державної податкової інспекції Харківського району. У 1991-2000 рр. працював завідувачем фінансовим відділом Харківської райдержадміністрації. У 2000 р. очолив Головне фінансове управління Харківської облдержадміністрації. З квітня 2005 р. до серпня 2006 р. обіймав посаду голови ДПА у Харківській області. З квітня 2007 р. працював директором Харківської філії Українського державного університету економіки і фінансів.

Заступником міністра фінансів Є.Кузькін був призначений у квітні 2010 р.