Краснокутський дендропарк (Харківська обл.) передадуть у комунальну власність області. Про це 24 січня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, зараз проходить узгодження питання передачі з низкою структур, які володіють дендропарком, у тому числі - Національною академією наук України.

Як повідомив Є.Савін, після того як парк перейде в комунальну власність, облрада зможе виділити гроші для приведення його до ладу. Поки що приватні структури проводять екскурсії по парку, але не вкладають коштів у його ремонт. У парку вже немає кованих альтанок, занепадають доріжки.

Є.Савін також зазначив, що оскільки парк відвідує багато туристів, біля нього планується влаштувати кемпінг приблизно на 50 машин. Можливо, буде побудований готель на 7-10 номерів. Кілька кемпінгів планується відкрити і в інших районах області.

Довідка "SQ". Краснокутський дендропарк заснований більше 200 років тому. Розташований на околиці селища Краснокутськ у селі Основинці. Заклав парк поміщик Іван Каразін, брат засновника Харківського університету. До наших днів у Краснокутському дендропарку збереглося більше 300 видів рідкісних рослин.