7 підприємств Куп'янська мають заборгованість із заробітної плати, 37 підприємств - борги з платежів до Пенсійного фонду Харківської області. Про це 23 листопада в Куп'янську на засіданні тимчасової районної комісії з питань виплати боргів із зарплати і внесків до Пенсійного фонду повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, загальна заборгованість підприємств Куп'янська з виплати зарплати становить 4 млн.грн., а до Пенсійного фонду - 6,446 млн.грн. Він зазначив, що найбільшими боржниками в місті є ТОВ "Авток", КП "Куп'янський благоустрій", КП "Куп'янські міські теплові мережі", Дирекція єдиного замовника Куп'янської міськради, ТОВ "ТД "Куп'янський м'ясокомбінат" та ВАТ "Куп'янський машинобудівний завод".

За словами віце-губернатора, райуправління праці та соцзахисту, відділення Пенсійного фонду, інспекція праці та органи прокуратури повинні активізувати роботу з підприємствами-боржниками. "Координація зусиль влади і прокуратури поставить на місце тих людей, які порушують конституційні права громадян", - підкреслив він. І.Шурма повідомив, що на підприємствах, що мають заборгованість до Пенсійного фонду, співробітникам не йде страховий стаж.

Куп'янський міжрайонний прокурор Олексій Хоменко заявив, що з початку року органи прокуратури спільно з райуправлінням праці та інспекцією праці провели 36 перевірок підприємств. За їх підсумками складено 13 адміністративних протоколів, 24 приписи, 5 справ направлено до Куп'янської міжрайонної прокуратури.

У засіданні комісії взяли участь мер Куп'янська Володимир Демченко, начальник Головного управління праці та соцзахисту облдержадміністрації Олена Захуцька і начальник Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов, а також представники підприємств-боржників.