Договір з обміну досвідом між Харківською обласною клінічною лікарнею та приватним Вільнюським кардіохірургічних центром "Кардіоліта" (Литва) підпишуть 23 березня в Харкові. Про це повідомив журналістам заступник гендиректора литовської клініки Андрюс Йонутіс після зустрічі литовської делегації із заступником голови Харківської облдержадміністрації Ігорем Шурмою.

За словами А.Йонутіса, протягом місяця до Харкова приїде група литовських лікарів, щоб подивитися яка база і який досвід є у їхніх українських колег, а також для обміну досвідом. Після відбудеться відповідний візит харківських медиків. На зустрічі І.Шурма зазначив, що харків'ян особливо цікавить робота перинатальних центрів, кардіологія і кардіохірургія.

А.Йонутіс додав, цього року в одному з українських міст планується відкрити філію "Кардіоліти".

На зустрічі також було прийняте рішення організувати між Литвою і Харківщиною інтернет-бізнес-конференції. За словами посла Литовської республіки в Україні Пятраса Вайтекунаса, вони будуть присвячені широкому колу питань (обмін студентами, гуманітрна сфера, економіка) і допоможуть зав'язати контакти представникам обох країн.

Посол повідомив, що Харківська область представляє для Литви особливий інтерес за своїм економічним, науковим потенціалом, а також у галузях охорони здоров'я та туризму. "Я бачу дуже великі можливості для розвитку туристичного бізнесу і в бік Литви, і в бік Харківщини", - додав П.Вайтекунас.