Прокуратура Харькова возбудила уголовное дело за продажу книг ГитлераХарківські правоохоронці в січні зафіксували випадки продажу в місті літератури, що розпалює міжнаціональну ворожнечу. Про це 23 лютого на сесії Харківської міськради повідомив прокурор Харкова Євген Попович. За його словами, правоохоронці зафіксували факти продажу книг Адольфа Гітлера "Моя боротьба" ("Mein Kampf") та Володимира Істархова "Удар русских богов". За цими фактами порушено кримінальну справу.

Довідка "SQ". Книги "Моя боротьба" та "Удар русских богов" у 2009 р. Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі визнані такими, що не відповідають українському законодавству.

Зокрема, комісія визнала, що книга Гітлера, випущена одним з харківських видавництв, "містить інформацію, яка пропагує ідеологію фашизму (нацизму, расизму), розпалює національну і релігійну ворожнечу, принижує і ображає єврейську націю та інші нації за національною ознакою".

У книзі "Удар русских богов" комісія виявила "публічні висловлювання, спрямовані на розпалювання ненависті та ворожнечі щодо євреїв як нації, іудеїв і християн як представників світових релігій, а також інформацію, яка принижує і ображає єврейську націю за національною ознакою, пропагує неповагу до національних і релігійних святинь".