З 1 травня 600,1 тис. мешканців Харківської області, пенсії яким були призначені до 2008 р., будуть отримувати збільшені пенсії. В середньому розмір пенсій збільшиться на 103,6 грн. Про це в ефірі обласного телебачення повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов, передав офіційний сайт Харківської облдержадміністрації.

В.Ачкасов також повідомив, що з 28% до 42% буде збільшена доплата до пенсії членам сімей померлих інвалідів війни. Крім того, на 5% збільшиться розмір пенсій учасників війни (в середньому - на 42 грн.). З 1 липня буде підвищена пенсія 31,5 тис. військових пенсіонерів.

За інформацією В.Ачкасова, після збільшення розмірів пенсій потреба на виплату пенсій в області збільшиться на 73 млн.грн. на місяць.

Довідка "SQ". 7 березня під час розширеного засідання Кабінету міністрів президент України Віктор Янукович доручив уряду забезпечити перерахунок пенсій з 1 травня. За словами президента, у 2012 р. прожитковий мінімум буде підвищений на 14%.