"Ранковий чай з губернатором" (неформальна зустріч голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайла Добкіна з журналістами) з наступного місяця буде транслюватися на телеканалі "ОТБ", - повідомила "SQ" начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, коментуючи нововведення у висвітленні роботи ХОДА в засобах масової інформації. За її словами, окрім цього, в оновленому вигляді вийшла програма "Час влади" за участю М.Добкіна. "Якщо раніше М.Добкін у програмі спілкувався зі своїми заступниками, то тепер передача буде проходити у вигляді телемосту з районами області. Перший телеміст організували з Куп'янським і Зміївським районами", - зазначила В.Маренич.

За її словами, збільшується кількість прес-конференцій, які проводить ХОДА. Так, якщо за весь 2010 р. управління провело 176 прес-конференцій, то на 1 листопада їх проведено вже 196 і до кінця року кількість прес-конференцій буде збільшуватися. Порівняно з минулим роком у два рази збільшилася кількість прес-турів. "Структура ХОДА буде змінюватися у зв'язку з оптимізацією чисельності держслужбовців, але я впевнена, що це не торкнеться нашого управління. У ньому по штату працює 15 осіб разом із начальником і бухгалтером, і якщо подивитися на обсяги виконуваної цим складом роботи, то стане ясно, що всі службовці працюють з повним навантаженням. Наприклад, на сайті публікується 25-30 інформацій на день, і іноді ми спрацьовуємо в режимі інформагентства, швидше за інші ЗМІ", - заявила В.Маренич.

Вона також зазначила, що нещодавно затверджене губернатором нове положення про роботу управління юридично закріпило що склалася. "Раніше не була визначена структура управління, а прес-служба взагалі юридично не існувала. Тепер в управлінні виділені відділ із взаємодії зі ЗМІ (це і є структура, яку умовно називають прес-службою) і відділ, який займається роботою з видавництвами і друкарнями, організацією пересувних книжкових виставок і ярмарків та іншою подібною роботою", - повідомила начальник управління.