Харківська облрада виділить на підтримку газети газети "Слобідський край" на 2011-2015 рр. 10,4 млн.грн. Про це йдеться в програмі розвитку інформаційного простору Харківської області на облради на 2011-2015 рр., прийнятій на сесії облради 21 квітня.

У програмі також передбачене фінансування видання харківського тому серії "Реабілітовані історією" (на 2011 р. - 420 тис.грн., усього - 2,9 млн.грн.), діяльності редакції "Книги пам'яті України" (на 2011 р. - 420 тис.грн., усього - 3 млн.грн.), підтримку комунальних районних газет (на 2011 р. - 1,4 млн.грн., всього - 7,3 млн.грн.), а також підтримку місцевих авторів (95 тис.грн., всього - 475 тис.грн.). Усього на реалізацію цієї програми планується виділити 28,9 млн.грн.

Як заявив депутат облради Іван Варченко, профільна комісія не підтримала винесення питання про програму розвитку інформаційного простору на розгляд сесії, тому що вона "дуже мало спільного має з розвитком інформаційного простору". "У програмі, наприклад, сказано, що облрада зацікавлена у розвитку дротового радіо, але ні копійки на це радіо не виділили. Програма не враховує широкого кола приватних ЗМІ, які складають левову частку у формуванні інформаційного простору. Правильно було б назвати її програмою підтримки комунальних друкованих видань. А внесена до програми підтримка видання "Реабілітовані історією" відноситься, швидше, до галузі культури", - завив депутат. За його словами, з 340 друкованих ЗМІ області третину суми виділено на підтримку "Слобідського краю". "Ми за те, щоб ЗМІ вчилися жити по-ринковому і на професійній основі", - зазначив І.Варченко.

Як зазначила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, ця програма є дуже важливим документом, оскільки протягом наступних п'яти років вона повинна інформаційно підтримати проведення реформ у країні і в Харківській області. За її словами, програма пропонує чіткий механізм взаємодії органів влади і населення для всебічного інформування населення про дії вищих і місцевих органів влади.

В.Маренич також зазначила, що в програмі особлива увага приділена розвитку комунальних районних друкованих видань та відновленню дротовового радіо, оскільки в сільській місцевості, де люди не завжди можуть собі дозволити виписувати кілька видань, районна газета і радіо залишаються головними носіями інформації про діяльність місцевих органів влади.