Контрольно-ревізійне управління (КРУ) в Харківській області 21 грудня передасть до обласної прокуратури результати тримісячної перевірки КП "Міськелектротранс". Як заявив журналістам заступник прокурора Харківської області Леонід Лахтюк, перевірка на підприємстві проводилася за приписом облпрокуратури у вересні - грудні. Виходячи з її результатів, в облпрокуратурі вирішать, чи є підстави для порушення кримінальної справи. Л.Лахтюк допустив, що порушення законодавства на підприємстві були. Результати перевірки також будуть передані керівництву "Міськелектротрансу".

За словами заступника прокурора, з початку 2010 р. до прокуратури Харківської області надійшло 12 заяв від працівників "Міськелектротрансу" про невиплату зарплати, за 7-ма зверненнями прокуратура винесла розпорядження задовольнити вимоги заявників. "У більшості випадків зверталися колишні працівники підприємства, які не змогли домогтися виплати заборгованості із зарплати", - зазначив Л.Лахтюк. За даними заступника прокурора, загальний борг "Міськелектротрансу" із заробітної плати складає 22,4 млн.грн.

Довідка "SQ". Співробітники "Міськелектротрансу" 20 грудня проводять попереджувальну акцію протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплати. Тролейбуси і трамваї не вийшли на свої маршрути. Працівники "Міськелектротрансу" мають намір страйкувати доти, доки їм не погасять борги із зарплати. За їх словами, зарплату на підприємстві не платять уже чотири місяці.