Харківська товарна біржа приступила до оцінки вартості нежитлової будівлі площею 1,74 тис.кв.м, яка відображається на балансі Комунального закладу "Люботинський навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат". Про це повідомили "SQ" у Харківській облраді. За даними Люботинської міськради, будинок є пам'яткою архітектури - колишньою заміською садибою князів Святополк-Мирських.

Облрада на минулій сесії вирішила приватизувати будівлю, і за процедурою приватизації мав бути проведений конкурс з вибору оцінювача майна. Конкурс виграла Харківська товарна біржа як єдиний заявник. Оцінювачу належить виконати велику роботу, щоб визначити вартість будівлі, відзначили в облраді. Попередньо представники управління з питань комунального майна виконавчого апарату облради та управління архітектури Харківської облдержадміністрації виїжджали на місце, щоб уточнити, яке майно підлягає приватизації. Нежитлова будівля, що приватизується, розташована на території колишнього дитячого оздоровчого табору "Надія", який у лютому 2008 р. був відчужений за договором купівлі-продажу облради та АТ "Колос".

Довідка "SQ". Будівля заміської садиби є пам'ятником архітектури національного значення (охоронний номер 702/1 списку пам'яток архітектури, затвердженого Радою міністрів України від 24 вересня 1963 р. № 970). Питання приватизації будівлі узгоджене з Державною службою з питань національної культурної спадщини в січні 2010 р. Залишкова вартість майна на 1 січня 2011 р. - 1 млн. 363 тис.грн. Очікувані надходження від продажу майна - 1 млн.грн.