Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, харківський міський голова Геннадій Кернес і голова Харківської облради Сергій Чернов сьогодні, 20 квітня, вручили ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС пам'ятні нагрудні знаки "Чорнобильська шана". Нагородження відбулося під час зустрічі перших осіб міста та області з активістами громадських чорнобильських організацій з нагоди 25-річчя Чорнобильської катастрофи. Про це повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації.

"Хочу побажати здоров'я всім чорнобильцям та їхнім родинам, упевненості у своїх силах, згуртованості. Сподіваюся, ми і надалі з усіх основних проблем, які є сферою відповідальності місцевого самоврядування, будемо однодумцями", - заявив М.Добкін. "Обіцяю, що ми разом зробимо і музей, і пам'ятник чорнобильцям, як і домовлялися раніше. Пам'ятайте, що ми знаємо про ваші проблеми і будемо їх вирішувати", - заявив Г.Кернес.

Під час заходу М.Добкін і Г.Кернес отримали подяки Харківської міської організації "Союз Чорнобиль Україна". Нагороди вручив голова організації Анатолій Губарєв.

Довідка "SQ". Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 р. У Харківській області мешкає майже 25 тис. громадян, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, у тому числі близько 5 тис.детей.