Співробітники відділу податкової міліції Харківської об'єднаної державної податкової інспекції припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв. Про це 19 січня повідомили "SQ" у прес-службі управління податкової міліції ДПА в Харківській області. Підпільний цех стали шукати після того, як фальсифікованою горілкою отруївся 58-річний чоловік.

Як уточнили в прес-службі, співробітники податкової міліції в приміщенні виявленого підпільного цеху вилучили 238 пляшок алкогольних напоїв з етикеткою "Пшенична" на 4 тис 760 грн., 120 дав рідини з характерним запахом спирту на 80 тис. 400 грн., обладнання для виготовлення алкогольної продукції. За даним фактом порушена і розслідується кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.204 КК України.

Довідка "SQ". Ч.3 ст.204 КК України - незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини (матеріалів), що представляють загрозу для життя і здоров'я людей, а також незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків. Карається позбавленням волі терміном від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.