"Моніторинг проходження вступної кампанії показує, що у вищих навчальних закладах робота приймальних комісій здійснюється в плановому режимі. Однак в окремих навчальних закладах створюється напружена ситуація, зумовлена надзвичайно великою кількістю вступників, які намагаються подати заяви та документи на вступ у перші дні вступної кампанії", - заявила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

У зв'язку з цим, міністерство звернулося до керівників вишів із закликом "ужити практичних заходів для поліпшення роботи приймальних комісій з урахуванням кількості вступників, зокрема, шляхом негайного збільшення кількості технічних працівників приймальних комісій з числа викладачів та продовження терміну прийому документів протягом дня".

"З огляду на складні кліматичні умови, рекомендуємо спільно з місцевими органами влади організувати продаж прохолодних напоїв, а також функціонування медичних пунктів в установах", - зазначено у зверненні міністерства.

Довідка "SQ". Прийом документів абітурієнтів до ВНЗ України почався 15 липня і триватиме до 22 липня. 23-31 липня у вишах відбудуться вступні іспити, 1 серпня мають бути оприлюднені рейтингові списки абітурієнтів, до 10 серпня - зроблено зарахування студентів за держзамовленням.