На завершення будівництва лікарні в Липцях (Харківський р-н) планується перенаправити 8 млн. грн., які були передбачені у держбюджеті на будівництво ст.метро "Перемога". Про це 19 травня повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, лікарню планується здати в експлуатацію восени 2011 р.

Як повідомив губернатор, одна з субвенцій з держбюджету Харківської області у 2011 р. у розмірі 39,6 млн.грн. передбачала 8 млн.грн. на будівництво метро. "Я порадився з представниками фінансових кіл уряду і керувався тим, що 8 млн.грн. метробудівників не врятують. Потрібно або мати всю суму або заморожувати будівництво. Тому 8 млн.грн. планується перенаправити на завершення будівництва лікарні в Липцях, яка готова фактично на 90%. Її необхідно оснастити обладнанням, провести завершальні роботи", - зазначив він.

Як зазначив М.Добкін, у червні планується переглянути держбюджет України у зв'язку з тим, що перевиконується програма приватизації, і частина коштів буде направлена ​​в регіони. Велика частка ймовірності, що необхідні на будівництво ст.м "Перемога" - близько 200 млн. грн. - у 2011 р. будуть враховані в держбюджеті. "Якщо в липні будуть отримані гроші, то абсолютно реально у 2012 р. пустити її в експлуатацію", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". Планується, що станція метро "Перемога" буде відкрита 9 травня 2012 р. Вона стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині Харкова, на перетині пр. Перемоги і пр.Людвига Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і прилеглі населені пункти Дергачівського району з населенням понад 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб.