В Харьковской области ликвидируют инспекцию по энергосбережениюУ Харківській області ліквідують територіальне управління Державної інспекції з енергозбереження. Про це 19 січня повідомив член ліквідаційної комісії установи Микола Сікаленко. За його словами, ліквідація почалася 14 червня 2011 р. Зараз в управлінні залишилися працювати двоє людей (окрім члена ліквідаційної комісії є ще бухгалтер), інші - звільнені. Коли завершиться ліквідація на місцевому рівні, визначити складно, оскільки документи проходять узгодження в центральних органах влади.

М.Сікаленко зазначив, що в цілому ліквідація проходить без зривів і конфліктів. Окрім цього, відомо, що підготовлені документи про заснування нової регіональної структури з енергопостачання. Щодо нового підрозділу поки немає офіційно затверджених даних. Колишня структура займалася, наприклад, дослідженням тепловтрат будівель і споруд, теплотрас. З початку ліквідації ця робота не проводиться, тому й підсумки роботи підрозділу за рік підвести не вийде. Очікується, що обов'язки нової структури будуть дуже схожі з тією, яка ліквідується. Як раніше інспекція, так і нова структура з енергозбереження буде підпорядковуватися безпосередньо першому віце прем'єр-міністру.

Довідка "SQ". В Україні проходить адміністративна реформа, в рамках якої скорочуються і реформуються різні державні структури. Зокрема, перепідпорядковані іншим держструктурам обласне управління із захисту прав споживачів і Держекологічної інспекція, ліквідуються інспекція Державного технічного нагляду ХОДА та Інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції ХОДА.

У рамках адмінреформи в Харківській області проходить скорочення штатів державних служб. Зокрема, на 10% скоротили штат облпрокуратури, на 30% - штат облМНС, на 40% - штат ДАІ, на 50% планується скоротити облСЕС.