Слідчі органів прокуратури Харківської області за 2010 р. направили до судів з обвинувальними висновками 875 кримінальних справ стосовно 927 осіб. Про це 17 лютого на сесії облради повідомив перший заступник прокурора Харківської області Олександр Кирилюк. За його словами, серед осіб, притягнутих до відповідальності, 84 хабарника.

Як зазначив О.Кирилюк, серед хабарників - два судді районних судів, один депутат районної ради, 18 працівників правоохоронних органів, 15 посадових осіб контролюючих органів, п'ять працівників органів місцевого самоврядування (в тому числі три голови місцевих рад), 13 посадових осіб державних і комунальних підприємств, 25 працівників інших підприємств, установ і організацій. Усього вони отримали хабарів на 440 тис.грн. 62 людини були притягнуті до кримінальної відповідальності за вчинення корупційних злочинів (у тому числі 14 службовців органів місцевого самоврядування та виконавчої влади).

Як зазначив О.Кирилюк, закінчені і направлені до суду низка резонансних кримінальних справ про злочини у сфері економіки, в тому числі щодо членів організованих злочинних груп. "У цілому в результаті злочинів, розслідуваних органами прокуратури області, завдано збитків на 32,8 млн.грн, з яких уже в ході слідства відшкодовано 14,7 млн.грн. Для відшкодування решти накладено арешт на майно обвинувачених і заявлені позови. Третина встановленого збитку завдана державним інтересам. У 2009 р. цей показник складав усього 2,9 млн.грн. - майже в чотири рази менше", - зазначив О.Кирилюк.

За його словами, організація роботи слідчих органів прокуратури області змінилася, і це дало позитивний результат. "Нсамперед ми відмовилися від гонитви за кількістю розслідування справ, у тому числі дрібних злочинів, направивши основні зусилля на розслідування дійсно серйозних кримінальних справ про злочини з ознаками корупції, хабарництва, а також заподіяли значної шкоди державним інтересам та інтересам територіальних громад", - заявив перший заступник прокурора області.