З 1 січня набув чинності закон "Про внесення змін до закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності". Відповідно до закону, дозвільні документи тепер видають тільки державні адміністратори у дозвільному центрі. Про це 18 січня повідомила журналістам заступник директора департаменту - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міськради, директор Єдиного дозвільного центру Тетяна Чечетова-Терашвілі.

За її словами, раніше підприємець міг звернутися або до представника дозвільного органу, або до державного адміністратора. Тепер же представники дозвільних органів лише дають консультації. "Суть таких змін у тому, що ми таким чином переходимо від принципу "єдиного офісу" до принципу "єдиного вікна", що явно спростить процедуру отримання дозвільних документів. Підприємцю потрібно буде лише подати повний пакет документів державному адміністратору, а той передасть їх на виконання дозвільному органу", - зазначила Т.Чечетова-Терашвілі.

Вона також підкреслила, що у зв'язку з переходом до принципу "єдиного вікна" у Єдиному дозвільному центрі збільшиться кількість державних адміністраторів - з 17 до 27 осіб.

Довідка "SQ". Модернізований Єдиний дозвільний центр (Червоношкільна набережна, 26) відкрився у Харкові 30 травня.

1 січня набув чинності закон України, що визначає новий перелік документів, які видають у єдиних дозвільних центрах. Кількість таких документів збільшена з 66 до 141. Тепер у харківському Єдиному дозвільному центрі працюють представники кількох нових органів, наприклад, Харківської обласної державної хлібній інспекції, Державній інспекції з карантину рослин у Харківській області та ін.