Прокуратура Великобурлуцького району Харківської області порушила кримінальну справу за фактом отримання міліціонером хабара за сприяння у провезенні контрабандою одягу. Як повідомив сайт Головного управління МВС України в Харківській області, кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Облуправління міліції провело службове розслідування і встановило, що дільничний інспектор в с. Колодязне Дворічанського району зупинив автомобіль "Газель", що перевозив одяг без відповідних документів. Міліціонер за даним фактом не склав відповідного протоколу і не зареєстрував подія належним чином. Співробітник міліції за грошову винагороду вирішив відпустити автомобіль порушника.

Як повідомило облуправління, наказом ГУ МВС області від 16 червня дільничний інспектор звільнений з органів внутрішніх справ. Його безпосередні керівники притягнуті до суворої дисциплінарної відповідальності.

Довідка "SQ". Співробітники СБУ затримали міліціонера на кордоні з Росією. Через кордон намагалися провезти контрабанду, яку дільничний супроводжував. За супроводження контрабанди міліціонер отримав хабар у розмірі 2 тис. 400 грн.