Харківська обласна митниця отримала з держбюджету всі передбачені 52 млн.грн. на реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску "Гоптівка". Про це повідомив "SQ" заступник начальника облмитниці Сергій Ралік. За його словами, зараз йде коригування кошторису, та суму мають збільшити до 71 млн.грн. З них на будівельну частину призначено 69 млн.грн., решта коштів - витрати, пов'язані із забезпеченням будівництва. "Усі кошти будуть освоєні, не в цьому справа. Нам головне - забезпечити пропускну спроможність пункту", - зазначив С.Ралік.

За його словами, до кінця травня на "Гоптівці" завершиться організація додаткових смуг руху, облаштування місць для розміщення вантажних автомобілів, облаштування навісів. У ході реконструкції додано вісім смуг, прибрані газони, щоб на їх місці розміщувався вантажний транспорт. Зараз на пункті пропуску старе обладнання міняють на нове, облицьовують будівлі.

Як зазначив С.Ралік, до початку Євро-2012 буде повністю забезпечена запланована пропускна спроможність пункту пропуску. "Це показали недавно проведені спільно з російськими митниками і прикордонниками навчання з використання смуг руху, які будуть виділені для транспорту уболівальників. Ці смуги не перетинаються зі смугами для інших громадян. Уболівальники, які їхатимуть організованою групою або приватними машинами, але з квитками на матчі чемпіонату, будуть рухатися цими коридорами", - зазначив С.Ралік.

Довідка "SQ". У грудні 2011 р. у Харківській області почалася реконструкція міжнародного автомобільного пункту пропуску "Гоптівка". Після реконструкції пропускна здатність "Гоптівки" збільшиться у два рази - кількість смуг на в'їзд зросте з 8 до 12, на виїзд - з 7 до 11. Після ремонту "Гоптівка" зможе пропускати до 3 тис. автомобілів на добу (зараз пропускає 1 тис. 400 автомобілів) і до 20 тис. осіб (зараз - 10 тис.). Генеральним підрядником будівництва є ТОВ "ВБК "Центренергобуд".

"Гоптівка" реконструюється до Євро-2012, три матчі якого пройдуть у Харкові у червні цього року.