Харківська область робить перші кроки зі створення електронного уряду. Про це 16 березня на зустрічі з послом Естонії в Україні Лаурі Лепіком повідомив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін. За його словами, місцевих чиновників цікавить досвід впровадження такої системи в органах місцевого самоврядування та державної влади Естонії.

Губернатор зазначив, що структура дозвільної системи на Харківщині вибудовувалася з урахуванням досвіду держав пострадянського простору. "Досвід Естонії та Грузії для нас найбільш показовий, адже ці дві держави за комфортністю ведення бізнесу входять до числа провідних країн світу. Тому ми із задоволенням направили б до Естонії делегацію молодих фахівців, які займаються роботою щодо усунення бар'єрів між підприємцями і чиновниками", - повідомив М.Добкін.

Як зазначив Л.Лепік, посольство готове організувати поїздку делегації з Харківської області в Таллін. В Естонії громадяни можуть в онлайн-режимі платити податки, реєструвати підприємства, голосувати на виборах за допомогою мобільного телефону тощо, що допомагає боротися з корупцією.

Посол також зазначив, що останнім часом інтерес українців до Естонії значно зріс. Непрямим доказом цього є суттєве збільшення кількості виданих віз, а також наявність щоденних прямих авіарейсів Київ-Таллін.