Прокурор Харківської області Геннадій Тюрін на розширеному засіданні колегії облпрокуратури повідомив, що минулого року в облпрокуратурі відбулися серйозні структурні зміни. Засідання колегії за підсумками роботи прокуратури у 2011 р. пройшло 17 січня з участю заступника генерального прокурора України Григорія Середи.

Як передав сайт облпрокуратури, за словами Г.Тюріна, в облпрокуратурі, зокрема, введена посада старшого помічника з питань внутрішньої безпеки, ліквідована прокуратура з нагляду за дотриманням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, збільшена кількість співробітників відділу нагляду за дотриманням законів з цих питань та прокурорсько-слідчих працівників, що здійснюють нагляд у районах. Також майже в половині районних прокуратур змінилися керівники.

Протягом року на вимогу прокурорів у галузі сплачено майже 157 млн.грн. заборгованості із зарплати, погашено 36 млн. грн. недоїмки зі сплати внесків до Пенсійного фонду України, порушено з цих питань 159 кримінальних справ (майже всі вони направлені до суду). До відповідальності притягнуто 768 посадових осіб, майже кожен третій з яких - представник органів влади та контролю.

Крім того, у бюджетній сфері прокуратурою порушено 50 кримінальних справ, 39 з яких направлено до суду, до відповідальності притягнуто понад 400 посадових осіб, відшкодовано до бюджету близько 8 млн.грн.

У сфері земельних відносин за прокурорського втручання повернуто та попереджено незаконне надання майже 9 тис. га землі вартістю 2,7 млн.грн. В інтересах громадян і держави відшкодовано майже 5 млн.грн. У цій сфері порушено 57 кримінальних справ зі збитком понад 140 млн.грн. Майже за половиною з них матеріали направлені до суду.

Також направлено до суду з обвинувальними висновками 85 справ за фактами корупції (стосовно 102 осіб). Більшість з них - за фактами одержання хабара.