Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, найімовірніше, очолить одне з міністерств. Не виключено, що нове. Про це повідомила газета "Сьогодні" з посиланням на власні джерела.

"Своїм підвищенням М.Добкін може бути зобов'язаний проведенню адміністративної реформи, на якій неодноразово наполягав президент України Віктор Янукович. Основна її мета - прибрати дублюючі функції в системі виконавчої влади. У результаті реформи може скоротитися кількість міністерств: деякі ліквідують, деякі - об'єднають. Одне з таких "гібридних" міністерств, яке об'єднає МінЖХК і Мінрегіонбуд, якраз і може очолити М.Добкін", зазначено в газеті.

"В Адміністрації президента України на запитання, чи можливе переведення М.Добкіна до Києва, відповіли негативно. Проти версії про підвищення губернатора говорить і той факт, що під час свого недавнього візиту до Харкова віце-прем'єр Андрій Клюєв дав "наганяй" місцевим партійцям за надто вже невпевнену перемогу на виборах мера (забезпечили відрив від опозиційного кандидата Арсена Авакова всього в 0,61%). З іншого боку, раптова відпустка М.Добкіна до 22 листопада може свідчити про те, що губернатор їздив до Києва на консультації щодо майбутнього призначення", - заявила газета.

"Я не володію такою інформацією, - заявив заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов. - Чесно кажучи, не бачу в цьому необхідності, тут потрібен системний кадровий підхід, адже внаслідок реформи хтось обов'язково залишиться не при справах. Складно говорити про призначення, поки ми не побачимо матрицю майбутньої реформи і не будемо знати, які міністерства залишаться. Хоча Михайло Маркович впорається з будь-якою посадою - він прекрасний менеджер і політик".

За словами політолога Вадима Карасьова, М.Добкіну все-таки можуть віддати ЖКГ, але навряд чи це можна буде вважати підвищенням. "З одного боку, потрібно відреагувати на непереконливі результати виборів у Харкові, з іншого - задовольнити високопоставлених партійців, які незадоволені монополізацією влади тандемом "Добкін-Кернес", - заявив В.Карасьов.

За даними джерела газети, у разі переїзду М.Добкіна до Києва на вільну посаду губернатора будуть претендувати два кандидати: екс-віце-прем'єр з гуманітарних питань, голова Держкомітету з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко і нардеп-регіонал Дмитро Шенцев.