Будь-яка заява чи звернення громадян до міліції має підлягати обов'язковій реєстрації. Про це 16 червня в Харкові під час оперативної наради з особовим складом Головного управління МВС України в Харківській області заявив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов. За його словами, на сьогодні близько 20-30% усіх злочинів "приховано від статистики в силу цілої низки причин". "Статистика МВС не відповідає реаліям", - зазначив міністр. За його словами, "будь-яка заява має бути зареєстрована. Це повинно стати неухильним правилом . Найтяжчим гріхом міліції буде вважатися приховування злочину".

Також А. Могильов зазначив, що в органах внутрішніх справ склалася практика, коли міліціонери прагнуть прикрасити статистику. "З більш тяжких злочинів переводять до менш тяжких. Розбої в грабежі, грабежі в крадіжки і т.д. Не треба намагатися щось десь прикрасити. Ми повинні мати реальну картину того, що відбувається в країні", - зазначив міністр.

Довідка "SQ". А. Могильов відвідав 16 червня Харків з робочим візитом. Міністр провів оперативну нараду з особовим складом Головного управління МВС України в Харківській області, а також урочисто вручив ключі від 45 нових автомобілів керівникам міліцейських підрозділів.