Слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України (ГПУ) надав лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко дозвіл на виїзд до Брюсселя (Бельгія). Про це повідомила прес-служба ГПУ.

За інформацією Генпрокуратури, Ю.Тимошенко сьогодні звернулася до слідчого з особливо важливих справ ГПУ з клопотанням про видачу їй дозволу на виїзд 23-25 ​​березня до Брюсселя для участі в саміті Європейської народної партії, а також у Литву на міжнародний форум "Кращий досвід зміцнення демократії ", який відбудеться 30 червня.

"Що стосується відвідин Литви в червні цього року, то рішення буде прийнято ближче до дати проведення міжнародного форуму залежно від того, де буде знаходитися в той час кримінальна справа - в суді або в Головному управлінні з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури", - зазначила ГПУ.

Довідка "SQ". Генпрокуратура висунула Ю.Тимошенко звинувачення у зловживанні коштами від продажу квот за Кіотським протоколом і обрала запобіжним заходом для неї підписку про невиїзд. Стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).