Харківська облрада в жовтні уклала договір купівлі - продажу нежитлових підвальних приміщень площею 902 кв.м у Харківському національному академічному театрі опери та балету (ХНАТОБ). Про це 15 листопада повідомили "SQ" в облраді. Приміщення орендує ТОВ "Кафе "Зустрічі". Об'єкт був проданий орендарю за 2 млн. 655 тис.грн.

За даними облради, був також укладений договір купівлі-продажу театрального підвалу площею 1 тис. 31 кв.м, які орендувало ТОВ "Кафе "Театральне". Об'єкт проданий за 3 млн. 36 тис.грн. Продаж об'єктів проведений за рішенням облради № 192 (від 16 червня 2011 р.).

Довідка "SQ". Як повідомили раніше в облраді,ув викуплених приміщеннях планується створити музей приватних колекцій. Інвесторами проекту виступили керівники ТОВ "Кафе "Зустрічі" і ТОВ "Кафе "Театральне". Приміщення плануються реконструювати та облаштувати в них сучасні виставкові зали. Відвідування музею пропонується включити до культурної програми Євро-2012.

16 червня на сесії облради було прийняте рішення про приватизацію об'єктів шляхом викупу. Гроші, виручені від приватизації підвалів, планується направити на ремонт ХНАТОБу. Від продажу приміщень планувалося виручити 4,5 млн.грн.