Податкова міліція виявила в Харкові черговий підпільний горілчаний цех. Про це 15 листопада повідомили "SQ" у прес-службі управління податкової міліції Державної податкової адміністрації в Харківській області.

Як повідомили в прес-службі, в кінці листопада 2010 р. до податкової міліції надійшла скарга від харків'янина, який отруївся фальсифікованими алкогольними напоями. Співробітники відділу податкової міліції Державної податкової інспекції у Червонозаводському районі м.Харкова встановили, що 49-річна жінка у власному приватному будинку виготовляє і продає алкогольні напої. Під час перевірки приміщення було вилучено 1 тис. 150 л спирту (він був оцінений у 45 грн./л) на 51 тис.грн., 420 пляшок ємністю 0,5 л, етикетки "Наша марка" без марок акцизного збору, 430 дал спиртової суміші (вартістю 20 грн./л) на 86 тис.грн.

Усього вилучено фальсифікована продукція на 142 тис.грн. Стосовно жінки порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання).

Довідка "SQ". У вересні 2010 р. співробітники відділу податкової міліції ДПІ у Комінтернівському районі Харкова викрили підпільний цех з виготовлення та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв. Протягом 2010 р. 33-річний харків'янин у домашніх умовах виготовляв і продавав "горілку" в пляшках з етикеткою "Пшенична хвиля", яка не відповідає стандартам якості. Один з покупців цієї горілки отруївся нею.