Президія Харківської облради вирішила не розглядати питання про банкрутство Харківського обласного виробничо-технічного центру стандартизації "Харьковоблагростандарт" (м.Дергачі) на сесії, запланованої на 17 червня. За словами голови комісії облради з питань комунального майна Юрія Олександровича, банкрутувати підприємство немає сенсу. Заборгованість, пред'явлена до оплати невелика, і її можна буде погасити без оголошення процедури банкрутства за рахунок продажу майна підприємства.

Крім того, за рекомендацією Ю. Олександровича президія рекомендувала виключити з порядку денного питання (№ 30) про передачу об'єктів комунальної власності в оренду. Його планується доопрацювати і знову подати на наступну сесію.

Президія також запропонував змінити зміст питання порядку денного про внесення змін до списку об'єктів, що підлягають приватизації. У цьому списку був залишений тільки один об'єкт - на вул.Померки, 27 (резиденція губернатора) - з тим, щоб сесія прийняла рішення про неможливість його приватизації. "Приватизація цього об'кта припинена. Є відповідна заява з цього приводу балансоутримувача КП "ВЕП "Держпром". Тепер потрібно ухвалити рішення на сесії ", - зазначив Ю. Олександрович.

Довідка "SQ". Банкрутство "Харьковоблагростандарт" ініціює Дергачівська міжрайонна державна податкова інспекція. Центр не працює з 2005 р. На його балансі - майна на 104 тис.грн. За інформацією Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації, печатка підприємства знаходилася у директора підприємства Сергія Ченця. Контракт з цим керівником не укладався. Фінансовий звіт про діяльності підприємства до облради не надходив. Представники комісії облради з питань комунальної власності провели ревізію роботи підприємства. Було встановлено, що будівля підприємства не використовується вже близько трьох років і не охороняється