Комиссия по благоустройству Харьковского горсовета составила админпротоколы на директоров двух рынков на Салтовке

Комісія з благоустрою Харківської міськради 15 червня перевірила Новосалтівський ринок і харчовий ринок ТОВ "ТД і к" (розташовані на перехресті пр.Тракторобудівників і пр.50-річчя ВЛКСМ). За результатами перевірки на директорів ринків були складені адміністративні протоколи.

Як повідомив голова комісії директор Департаменту комунального господарства міськради Віктор Кітанін, до обох ринків з боку комісії є зауваження. Зокрема, на обох ринках через розміщених торгових точок звужений тротуар, і пішоходи змушені ходити по проїжджій частині. Комісія доручила директорам ринків протягом двох діб звільнити для пішоходів смугу тротуару шириною мінімум два метри.

"На харчовому ринку (ТОВ "ТД і к" - "SQ") самовільно встановлено огорожу. ДАБК не давав дозвіл на його встановлення. Крім того, немає узгоджень розміщення торгових павільйонів з комунальними службами. Торговельні павільйони можуть бути розміщені на інженерних мережах і навіть на газопроводі середнього тиску, який тут проходить, а це небезпечно для життя людей", - зазначив В. Китанін. За його словами, якщо в 10-денний термін директор ринку не отримає всі необхідні узгодження, робота ринку буде припинена. Є також претензії до санітарного стану ринку.

"На "Новосалтівському" ринку з’явилися позитивні зрушення відтоді, як комісія була тут востаннє. Під'їзна дорога заасфальтована, санітарний стан став краще", - зазначив В. Китанін.