17 чиновників Харківської облдержадміністрації (ХОДА) і міськради будуть підвищувати свою кваліфікацію в управлінській школі в Сінгапурі. Про це 14 квітня на виїзному засіданні колегії облдержадміністрації заявив голова ХОДА Михайло Добкін. Він зазначив, що в березні під час свого візиту до Сінгапуру президент України Віктор Янукович підкреслив, що Україну дуже цікавить досвід реформ, проведених Сінгапуром. За словами губернатора, поїздка харківських чиновників до цієї країни організовується на виконання розпорядження президента.

Як зазначив М.Добкін, був обраний саме Сінгапур, оскільки ця держава створила "унікальну економічну систему, яка надзвичайно стійка до криз і демонструє значні темпи зростання". Це стало можливим у тому числі завдяки ефективній кадровій політиці у сфері державного управління.

Перша група чиновників виїде з Харкова 14 травня. "Фахівці, які проходять це навчання, працюють у всіх напрямках життєдіяльності регіону - це і комунальне господарство, і соціальна сфера, і економіка. Якщо з їх повернення ми побачимо, що це для нас корисний досвід, а я впевнений, що цей досвід не може бути непотрібним, то ми будемо такі делегації відправляти щороку", - підкреслив губернатор.

За його словами, така навчальна робота вже кілька років успішно практикується в Казані (Татарстан).

М.Добкін відзначив, що навчання чиновників не буде коштувати бюджету ні копійки. "Поїздка організована за спонсорські кошти, і на сьогодні ми вже зібрали 3/4 необхідної суми", - зазначив губернатор.