Низку звернень підготували в Харківській облдержадміністрації до приїзду до Харкова 15 лютого президента України Віктора Януковича. Про це 14 лютого на засіданні постійної комісії Харківської облради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, міжнародної і міжрегіональної співпраці облради повідомив начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Сергій Авершин. За його словами, зокрема, терміново готується звернення про необхідність відновлення державних лізингових програм, що дозволить "зрушити з мертвої точки розвиток промислового виробництва". Область доповнить державні програми виділенням коштів на підтримку місцевих промислових виробників.

Як зазначив голова комісії, гендиректор ВАТ "Турбоатом" (Харків) Віктор Суботін, проблеми лізингу зможуть вирішити тільки потужні державні фонди. "Жодна область країни не зможе забезпечити лізинг техніки своїми коштами", - зазначив він.

Як повідомив начальник Головного управління охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, в управлінні готують ще одне звернення до президента країни, яке буде включене до загального пакету документів до засідання Харківського регіонального комітету економічних реформ за участю президента. У зверненні, зокрема, буде розкрита проблема недофінансування низки державних програм у сфері охорони здоров'я. Зокрема, програма забезпечення хворих на діабет інсуліном традиційно фінансується з держбюджету тільки на 70%, а програма вакцинації - тільки на 40%. Для забезпечення мешканців медичними препаратами доводиться виділяти кошти з облбюджету.

За інформацією Головного управління освіти і науки ХОДА, президента ознайомлять також і з проблемою браку шкільних автобусів. На 2011 р. виділяється фінансування у 8 млн.грн. (у тому числі 3 млн.грн. - з облбюджету), що дозволить закупити лише частину з необхідних області 27 автобусів.