Реконструкція дитячого садка "Сонечко" в Мерефі (Харківський район) включена до плану соціально-економічного розвитку Харківської області на 2012 р. Про це повідомив "SQ" Мереф'янський міський голова Веніамін Ситов. За його словами, фінансуватися будівництво буде з держбюджету. "Ми, зі свого боку, підготували повний пакет документів для реконструкції дитсадка. Пакет документів пройшов будівельну та державну експертизу, отриманий земельний акт", - зазначив В.Ситов.

За його словами, дитсадок тривалий час не працював, і там залишилися практично одні стіни. "За новими вимогами, в дитячих садах усе має бути облаштоване безпечно і з енергозберігаючими технологіями. Тому до проекту закладена досить велика сума фінансування - 16 мільйонів гривень", - повідомив мереф'янський голова.

Він також повідомив, що цього року близько 440 дітей до трьох років та 600 дітей старше трьох років не змогли піти до садка. "Тому міськрада, заручившись підтримкою керівництва Харківської райдержадміністрації, працює над створенням ще одного дитячого садка в житловому районі Оболона на базі школи № 3. "Ми переселили школярів початкових класів на другий поверх школи і готуємо проект дитячого саду на дві групи в звільнених приміщеннях. Ще один проект пов'язаний із реконструкцією школи № 1 на вул.Савченка. Школа зараз займає у садочку № 1 один корпус, у якому можна розмістити 3-4 групи дітей, якщо школярів переселити до іншої будівлі. На реконструкцію школи планується державна субвенція в 25 млн.грн.", - зазначив В.Ситов.

За його словами, до будівлі школи № 1 планується зробити прибудову. "Зараз ми займаємося підготовкою земельної ділянки, на якій розташовані житлові приватні будинки, під забудову. Підготовлений дозвіл Мінекономіки на проведення тендеру із закупівлі земельної ділянки в одного покупця. На цих тендерах будуть викуплені приватні будинки", - повідомив мер Мерефи. За його словами, старе приміщення школи № 1 виконане в стилі українського бароко. У такому ж стилі буде зроблена і прибудова. "Вже є ескізний проект будівлі, і видно, що це буде гарна школа", - зазначив В.Ситов.

Довідка "SQ". Місто Мерефа - адміністративна одиниця Харківського району Харківської області. Площа міста - близько 2,5 тис.га, населення - 27 тис.осіб. У Мерефі діє шість промислових підприємств (у кінці 80-х рр. було 10), два НДІ, 5 комунальних підприємств, 50 магазинів, 5 АЗС, 4 відділення банків, близько 800 приватних підприємств. У місті - 7 шкіл, 4 дитячих садки. У Мерефі розташована центральна районна лікарня, яка обслуговує населення Харківського району.