Делегація парламентарів німецького Бундестагу та генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Клаус Ціллікенс 14 жовтня зустрілися з харківським міським головою Геннадієм Кернесом. На зустрічі обговорювалися питання, що стосуються стану різних сфер соціального, політичного та економічного життя Харківщини.

Голова парламентської групи, глава делегації Бербель Кофлер зазначила, що мета сьогоднішньої зустрічі - побачити, як представники місцевого самоврядування сприяють поліпшенню якості життя городян. "Я рада нашій зустрічі і хотіла б представити вам членів нашої делегації - всі ми є членами українсько-німецької міжпарламентської групи. Це говорить про те, що ми - друзі, багато хто з нас уже бував в Україні. Тема місцевого самоврядування для нас дуже важлива. Ніхто в політиці так не близький до громадян, як представники місцевої влади. Саме політики міста найбільше розуміють і вирішують проблеми городян", - зазначила Б.Кофлер.

Голова парламентської групи додала, що делегація планує обмінятися думками та досвідом у сфері місцевого самоврядування і дізнатися, що сьогодні відбувається в Харкові і як він змінюється.

Як повідомив Г.Кернес, сьогодні Харків живе активним міжнародним життям. Тільки за останні два тижні місто відвідали посол Німеччини і Чехії, протягом цього тижня працює семінар країн Східного партнерства з питань реформування державної влади на регіональному рівні. "12 жовтня Харків відвідав президент Словенії. У рамках цього візиту була підписана угода про будівництво сміттєпереробного заводу та полігону", - зазначив Г.Кернес.

Г.Кернес також підкреслив, що Харків є лідером з реформування органів місцевого самоврядування і виступає як місто нових соціальних проектів. "Ми надаємо допомогу всім громадським організаціям, які працюють для людей", - додав мер Харкова.

Також він підкреслив, що Харків має розвинену транспортну мережу і розробляє інвестиційні проекти, підтримує партнерські стосунки з багатьма містами. "Це єдине місто України, у якого є нагороди і Приз Ради Європи. Зовсім недавно Харків був визнаний кращим містом з благоустрою за оцінкою Кабінету міністрів", - додав мер.

У зустрічі з німецькими парламентаріями також взяли участь секретар Харківської міськради Олександр Новак, радник мера з економічних питань Ігор Ялдін, заступник мера з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, заступник мера з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро- 2012 Олександр Попов, а також керівники департаментів міськради і комунальних підприємств міста.

Довідка "SQ". У рамках співпраці між Верховною Радою України та Бундестагом ФРН делегація німецько-української групи з міжпарламентських зв'язків Бундестагу ФРН на чолі з Б.Кофлер 12-14 жовтня відвідує Київ та Харків.н