Міська влада допомогла родині сержанта міліції Сергія Євлахова, загиблого 7 липня під час затримання злочинця. Про це 14 липня повідомив журналістам в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес.

За його словами, в перші дні після трагедії сім'ї правоохоронця була надана матеріальна допомога у розмірі 10 тис.грн. Також на найближчій сесії міськради буде розглянуто питання про надання родині С. Євлахова довічної пільги на житлово-комунальні послуги. "Також ми зробимо низку заходів, спрямованих на поліпшення житлових умов цієї сім'ї", - повідомив Г. Кернес.

За його словами, міська влада також допомагає сім'ям поранених під час перестрілки правоохоронців. "Ми працюємо з родичами. Я дав доручення розглянути можливість поліпшення житлових умов однієї з сімей, де є житлові проблеми. В цілому ж ми будемо надавати допомогу не тільки цим сім'ям, але й іншим, де є загиблі міліціонери, адже у них виникають проблеми з через те, що вони втратили годувальників. Ми сьогодні починаємо розглядати об'ємну програму в цьому напрямку", - відзначив в.о. міського голови.

Як повідомив журналістам начальник Харківського міськуправління Головного управління МВС України в Харківській області Олександр Баранник, він провідував поранених співробітників, які лежать у лікарні. За його словами, їх стан "вже краще, хоча поранення важкі".

Довідка "SQ". Увечері 7 липня інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив кілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Співробітник міліції С. Євлахов помер на місці події, другий міліціонер був поранений. Підозрюваного у вбивстві міліціонера було затримано вранці 8 липня. При затриманні зловмисник (21-річний чоловік) чинив опір. Два працівники міліції поранені. Поранення отримав і сам затриманий.

9 липня міністр МВС Анатолій Могильов вручив почесні відзнаки МВС "Хрест Слави" оперуповноваженим відділення УГРО ХДУ Головного управління МВС України в Харківській області А. Жданову і В. Гвоздику. Старший сержант міліції С. Євлахов був нагороджений посмертно. С. Євлахов пропрацював у міліції 7 років. У загиблого залишилися мати і старший брат Олександр.