Курська область Росії та Харківська обл. планують створити загальну базу підприємств. Про це 14 травня заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Сапронов на зустрічі із заступником губернатора Курської області Геннадієм Плохих, повідомив офіційний сайт ХОДА.

Г. Плохих відзначив, що Україна завжди займала чільне місце в зовнішньоторговельному обороті Курської області. Однак протягом останніх кількох років потенціал співпраці дещо знизився. Відновити його може спрощення процедури перетину кордону мешканцями прикордонних регіонів. Як відзначив Ю. Сапронов, для цього необхідно максимально деформалізувати відносини Курської та Харківської областей. "Необхідно створити базу даних підприємств, які цікаві курським інвесторам в Харківській області, і тих, які цікаві харків'янам у Курську. Якщо ми ці підприємства так поєднаємо, то досягнемо значного економічного ефекту", - відзначив Ю. Сапронов.

Під час зустрічі сторони обговорили встановлення побратимських відносин між Горошеченскім і Льговським районами Курської області та Чугуївським районом Харківської області.