Замгубернатора Ю.Сапронов заявил о необходимости введения налога на недвижимость"Податковий кодекс, проект якого винесено на обговорення, повинен містити розділ про податок на нерухомість", - заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Сапронов. Про це повідомив офіційний сайт ХОДА.

"Безумовно, такий податок зараз сприймається неоднозначно, і його введенню повинно передувати всенародне обговорення ставок та інших аспектів впровадження. Наприклад, на початковому етапі ставка податку на нерухомість може бути нульовою. Плюсом тут буде й те, що податок на нерухомість також може виконувати одну з функцій податку на розкіш, коли багаті платять більше і так допомагають бідним. Багаті мають навчитися бути більш соціально відповідальними", - Ю.Сапронов.

Довідка "SQ". 12 серпня перший заступник голови Адміністрації президента України Ірина Акімова заявила, що президент України Віктор Янукович вважає, що в проекті Податкового кодексу має бути норма з податку на нерухомість. "Рішення з податку на нерухомість має бути прийнято раз і назавжди. Він сприймається складно, тому його ставка та інші аспекти мають стати предметом подальшого обговорення", - зазначила вона.