Харьковская область подписала cоглашение о сотрудничестве с Марыйским велаятом Туркменистана

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і хякім (губернатор) Марийського велаята (області) Туркменістану Какагельди Гурбанов підписали угоду про співпрацю між областями. "Сподіваюся, що тепер ми наповнимо цей договір реальними справами", - зазначив М.Добкін.

За словами М.Добкіна, у 2011 р. зовнішньоторговельний оборот між Харківською областю і Туркменістаном зріс порівняно з 2010 р. у 3,7 рази і склав 37 млн. 460 тис. дол. Перспективним є розвиток співпраці в галузі постачання до Туркменістану тракторів ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ), підприємств авіабудування й енергетичного машинобудування. "Враховуючи, що є серйозні домовленості між керівниками наших країн, нам залишається тільки реалізувати їх на практиці", - підкреслив М.Добкін.

Після офіційного підписання договору сторони продовжили обговорення перспектив співпраці в закритому режимі (без преси). В обговоренні також взяли участь виконавчий директор ХТЗ Сергій Калінін, заступник генерального директора ДП "Завод "Електроважмаш" Олексій Довгий, ректор Харківського національного університету ім.В.Каразіна Віль Бакіров, а також генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) Анатолій М'ялиця.

Харьковская область подписала cоглашение о сотрудничестве с Марыйским велаятом Туркменистана Харьковская область подписала cоглашение о сотрудничестве с Марыйским велаятом Туркменистана

 

Довідка "SQ". У 2011 р. найбільшими експортерами до Туркменістану стали ЗАТ "Куп'янський молочноконсервний комбінат", ПАТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка", АТЗТ "Харківська бісквітна фабрика", ПАТ "Завод "Південкабель" та ТОВ "Техноком".

12-13 березня делегація Туркменістану перебуває з робочим візитом у Харківській області. У планах делегації - відвідання ВАТ "Турбоатом", ХТЗ, ХДАВП і ХНУ ім. Каразіна,