Харківська облрада планує виділити Чернівецькій області 250 тис.грн. допомоги. Про це 12 липня повідомив "SQ" начальник Головного управління фінансів Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянніков. За його словами, кошти будуть виділені із загального фонду облбюджету. "Жодне фінансування не зменшено, ми знайшли власні резерви", - відзначив він. За словами С. Овсяннікова, питання про виділення коштів буде розглядатися 13 липня на сесії облради. Для виділення коштів потрібно внести зміни до облбюджету, і зараз це питання розглядається на комісіях облради.

Як повідомив С. Овсянніков, в числі змін, які планується внести до облбюджету, - виділення 500 тис.грн. на фінансування фестивалю "Печенізьке поле". Додаткові кошти на фестиваль потрібні у зв'язку з тим, що змінився його формат. "Він стає міжнародним, приїде багато людей", - відзначив С. Овсянніков.

 

Довідка "SQ". Раніше голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв направив Харківській облраді листа з проханням надати допомогу мешканцям областей, постраждалим від тривалих сильних дощів, що пройшли з 22 до 29 червня. У документі зазначено, що заподіяні повінню збитки становлять сотні мільйонів гривень, а в зоні підтоплення опинилися близько 250 тис.чол.