"Харківська обласна газета "Слобідський край" щомісячно збільшує наклади", - заявила "SQ" головний редактор газети Наталя Жукова. За її словами, зараз тираж газети за передплатою складають 10 тис. примірників буденних номерів і 17 тис. примірників - суботніх. Загальний щотижневий наклад складає близько 37 тис. екземплярів при 44 шпальтах. Редакція працює над тим, щоб вивести газету в роздрібний продаж.

Як зазначила Н.Жукова, серед нових рубрик газети - рубрика "Ніщо не забуте", в якій публікуються спогади читачів про воєнні роки. До 22 червня (цього дня почалася Велика Вітчизняна війна) у рубриці планується публікувати матеріали воєнних років з архівів.

Довідка "SQ". Як заявила в кінці 2010 р. Н.Жукова, з 2011 р. газету планувалося поширювати уроздріб. 28 грудня 2010 був проведений рестайлінг газети. За даними на початок грудня 2010 р., обсяг підписки на газету "Слобідський край" становить 8 тис. примірників, на початок червня 2010 р. він становив менше 6 тис. примірників.

Перший номер газети "Слобідський край" вийшов 10 березня (за старим стилем) 1917 р. під назвою "Пролетарій". Потім газета називалася "Комунар", потім - "Харківський пролетар". З 1934 р. газета отримала назву "Соціалістична Харківщина", з початку 90-х - "Слобідський край". Засновники газети - Харківська облрада, Харківська облдержадміністрація та трудовий колектив видання.