Верховна Рада (ВР) 12 травня ухвалила закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення" (щодо посилення відповідальності за забруднення лісів). Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Закон вніс зміни до ст.72 та 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якими збільшуються розміри штрафних санкцій за пошкодження і засмічення лісів, а саме: штраф на громадян буде накладатися у розмірі від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян, а на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти мінімумів.

Довідка "SQ". Ініціатор законопроекту - народний депутат Андрій Павловський (Блок Юлії Тимошенко). До внесення змін ст.72 і 73 КпАП України в редакції від 1997 р. встановлювали, що пошкодження лісу стічними водами, хімічними речовинами, нафтою і нафтопродуктами, промисловими і комунально-побутовими викидами, відходами і викидами, що спричиняє його усихання чи захворювання, тягне накладення штрафу на посадових осіб від 5 до 8 мінімумів; засмічення лісів відходами тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 до 3 мінімумів і на посадових осіб - від 3 до 7 мінімумів. Неоподатковуваний мінімум прибутків громадян становить 17 грн.